Screen Shot 2017-09-12 at 14.25.41 copy.jpg
 
 

RespAct - Sport och fysisk aktivitet som nyckel till social integration och positiv samhällsutveckling för alla

En workshop med Heather Cameron, Professor i praktik inom socialt entreprenörskap, Brown School, Washington University


Heather Cameron undervisar i ämnen som behandlar social innovation och entreprenörskap, med forskning riktad mot komparativ urban utbildning och utveckling samt inverkan av olika sociala strategier. Heather har av German Association of University Professors and Lecturers utsetts till Årets Professor för excellent undervisning, engagemang och innovation.

Hon är också grundare av flera prisvinnande sociala initiativ inom utbildning och idrott för samhällsutveckling, bland annat Boxgirls International och Camp Group samt stod som vinnare av prestigefulla Google Impact Challenge för sitt utbildningsverktyg för barn på flykt. År 2010 uppmärksammades hon även med Ashoka-fellowship för sina insatser som social innovatör och hon fortsätter sitt arbete som rådgivare, utvärderare och med utbildningsprojekt även internationellt, senast för Afghanistans utvecklingsdepartement.

Läs mer på: www.camp-group.org – www.boxgirls.org


Syftet:

RespAct är ett demokratiskt utbildningsprojekt som använder idrott för att stärka barn och unga i rollen som positiva förändringsagenter och influenser i sina närområden. RespAct har försett samhällen och organisationer världen över med de verktyg som behövs för att överbrygga hinder för marginaliserade grupper och ge dem större möjligheter till delaktighet i positiva samhällsutvecklingsprocesser.

Heather besöker nu Sverige och ger oss en unik chans att lära oss mer om de metoder hon utvecklat i sitt arbete med RespAct, samt hur de kan omsättas i praktik. Vi kommer att utbyta och tillvarata de erfarenheter som förvärvats genom aktiva projekt och aktiviteter och vi kommer också diskutera enklare tillvägagångssätt för att jobba med delar av RespAct samt hur de kan integreras i workshop-deltagarnas egna projekt och aktiviteter.

Vem riktar sig denna workshop till:

Skollärare, föreningsledare, socialarbetare och socionomer, beslutsfattare samt personer som jobbar strategiskt med frågor kring invandring och social integration samt de som jobbar med idrott och social innovation.

Var och när:

WS+A torsdag 28e september
P5 Umeå, kl: 10:00-14:00

Workshopen kommer och hållas på engelska men vi finns på plats för att hjälpa till med frågor på svenska, för att alla ska känna att de får ut det mesta av dagen.

Registering:

Mejla till Kajsa Östlund senast den 20 september på: kajsa.ostlund@vbidrott.rf.se

Att delta kostar 220 kronor per person och då ingår kaffe och lunch. Om du registrera dig och inte dyker upp kommer vi även att behöva ta ut en extra avgift för att täcka administrativa kostnader samt den inbokade lunchen. Genom att registrera dig på utbildningen godkänner du dessa villkor.


Screen Shot 2017-09-12 at 14.48.14.png

Denna workshop arrangeras av Girls in Sport med stöd från Arena Social Innovation. Workshopen ingår i den årliga festivalen Women in Sport + Adventure. Om du deltar på workshopen välkomnar vi dig att också vara med på fredagen festivalens huvuddag.

Du kan läsa mer och boka en biljett på festivalens websida: http://www.womeninsportandadventure.se

Screen Shot 2017-09-12 at 14.48.08.png