UPPLEV WS+A 2016

 

WS + A 2016 visade sig bli en stor succé med nästan 140 besökare från hela Sverige samt Norge och Köpenham. Den breda målgrupp, med idrottare, akademiker, politiker, författare och företagare bjöd på konversationer fulla av kunskap, entusiasm, intresse och energi. 2016 var en fantastisk start för WS+A och vi är tacksamma för alla som stöttade och bidrog till att skapa den upplevelsen!

 

 
white bg.jpg
Jag var spänd och nyfiken inför mitt första besök på W S+A och blev fullständigt knockad över vad festivalen levererade. Nya vänner, nätverkande i flera former, nya samarbetspartners, massor av inspiration och kanske viktigast av allt - kvinnor som stöttar varandra att våga utmana och växa! WS+A kommer att bli en mötesplats som kommer att spela en viktig roll för många, oavsett om du är tjej eller kille eller om du går dit som privatperson eller representant för ett företag.
— Johanna Nygård, ägare och grundare av Systrar i bergen AB
Coming from an organisation working for gender equality in wakeboarding, it was very inspiring to meet other people with similar goals from other sports. I am very excited to see what future WSA-events will hold, as I believe they provide an important platform for people that identify as women in industries that are traditionally very male-dominated.
— Elin Ferm, Nordic Wake Girls
Dagarna i september var väldigt inspirerande precis som jag tänkt mig, om inte bättre! Att träffa så många engagerade kvinnor och byta erfarenheter har fått mig att vilja bidra med mer till idrottande tjejer! Det jag brinner för är att se till att färre tjejer ska drabbas av ätstörningar och istället ha en sund inställning till aktivitet, mat och vila. Tillsammans kan vi tjejer åstadkomma mycket! Ser fram emot höstens festival!
— Märta Dahlin, Speaker WS+A 2015
 

WS+A 2016 gallery

 
white bg.jpg
Att få träffa idrottskvinnor med olika erfarenheter men även andra aktörer inom sport var verkligen utvecklande och intressant. Det är viktigt för både individen och för kvinnor som idrottar i det stora hela att få möjligheten att arbeta tillsammans och träffas. Ett väldigt bra initiativ som jag hoppas kan fortsätta och bara bli större!
— Jonna Blind, Professionell Armbrytare
Woman in sport and adventure är en festival med en massa inspiration och också fakta om hur det ligger till i svensk damsport och äventyr. Jag fick upp ögonen för flera positiva satsningar men också vissa orättvisor. Efter att ha varit med på den första festivalen var jag full av inspiration av att ha träffat flera eldsjälar med spännande projekt och organisationer. Jag tror att nästa festival kommer att bli ännu mer innehållsrik och göra så att svensk damidrott och äventyr går åt rätt håll!
— Johanna Davidsson, Solo Sister
Jag tycker det är otroligt häftigt att skapa en festival där människor som jobbar för kvinnor och flickors rättigheter får mötas och peppa varandra! Jag upplevde en otroligt inspirerande atmosfär i Umeå som gav mig motivation att kämpa vidare för allas lika värde!
— Frida Persson, Futebol da forca

LINE UP 2016

 
KARIN STÖCKEL  Friåkare

KARIN STÖCKEL
Friåkare

CECILIA    ANDREN NYSTROM Futebol dá força

CECILIA ANDREN NYSTROM
Futebol dá força

JOHANNA DAVIDSSON Solo Sister

JOHANNA DAVIDSSON
Solo Sister

DANIJELA RUNDQVIST Ishockey, Mästarnas mästare 2015

DANIJELA RUNDQVIST
Ishockey, Mästarnas mästare 2015

FREDRIK GLADER  Luleå Hockey

FREDRIK GLADER
Luleå Hockey

SOFIA B. KARLSSON  S ociolog & genusvetare

SOFIA B. KARLSSON
 S
ociolog & genusvetare

KRISTIN A PALTÉN Ultralöpare 

KRISTINA PALTÉN
Ultralöpare 

MONICA  LID ÉN Stockholm Roller Derby

MONICA LIDÉN
Stockholm Roller Derby

MAX BERGANDER  AIK Fotboll

MAX BERGANDER
AIK Fotboll

ELIN JAKOBSSON Ume Radical Rollers

ELIN JAKOBSSON
Ume Radical Rollers

IDA BJÖRNSTAD  Programledare på TV4

IDA BJÖRNSTAD
Programledare på TV4

EMILIE BJÖRKMAN  Flugfiskare

EMILIE BJÖRKMAN
 Flugfiskare

OLOF UNOGÅRD Huvudtränare, Hammarby IF DFF

OLOF UNOGÅRD
Huvudtränare, Hammarby IF DFF

MARIA GRANBERG  Alpinist

MARIA GRANBERG
Alpinist