pexels-photo-69969.jpeg
 
 
 
 
 

WS+A Adventure Film Festival är den första internationella adventure-filmfestivalen helt skapad av, för och med kvinnor!

I samarbete med Folkets bio vill vi lyfta och hylla kvinnorna som både producerar, regisserar och skapar fantastisk film samt introducera dem för en bredare publik. Det blir en hel dag av oförglömliga bioupplevelsermed mäktiga äventyrsskildringar, gripande personporträtt och makalösa vyer. 

 
Instagram Background - White.png

Finding traction är en inspirerande historia om ultra-löparen Nikki Kimball på hennes resa mot målet att bli den snabbaste att avsluta USAs äldsta hiking trail, "The 273-mile Long Trail". Dokumentären söker efter svaren på var hennes drivkraft kommer ifrån och följer hennes resa från förberedelse och träning till det faktiska världsrekordförsöket. Ett intimt porträtt av Nikkis mod, beslutsamhet och passion uppbackat av vetenskapliga intervjuer med forskare som försöker förklara vad som krävs av oss när vi tar oss an utmaningar större än oss själva. Finding traction ger ett nytt perspektiv på kroppen och psykets uthållighet och både uppmuntrar och inspirerar oss att våga upptäcka vår egen potential. 

 

Year: 2014
Country: USA
Längd: 57 minutes
Producer: Jaime Jacobsen
Director: Jaime Jacobsen
Produktion: Montana PBS


Instagram Background - White.png

När vi är unga jagar vi våra drömmar med utgångspunkt i outtröttlig nyfikenhet och tro på oss själva. Vi drivs av en vilja och en önskan om att fånga varje minut och leva fullkomligt i nuet. Och trots att vi blir äldre och mer medvetna om komplexiteten i livet så som vi skapar det, drivs vi ändå av att få uppleva de där speciella tillfällena som stannar med oss resten av livet. Tillfällen där vi upplever total lycka, självständighet, rädsla och frihet och som inspirerar oss att ta oss förbi våra vildaste drömmar. I filmen PURE låter filmskaparen Sandra Lahnsteiner biopubliken uppleva oförstörda nedfarter och adrenalinpumpande skidåkning tillsammans med andra kvinnliga freeski-åkare.

 

Year:  2014
Country:  USA
Duration:  52 Mins
Director:  Mario FEIL
Producer:  Sandra LAHNSTEINER/ Red Bull Media House
Production Company:  Shades of Winter


Instagram Background - White.png

 Med utgångspunkt i en av vår tids främsta löpningstänkare Jenn Shelton, som tidigare porträtterats i den bästsäljande boken ”Born to run” ger filmen Ouside voices liv till löpningen och skildrar komplexiteten bakom löparens personlighet. En svartvit tagning på hennes tillvaro där hon konstant söker efter svar på frågor hon inte kan formulera och springer för att det är lika enkelt och belönande som någonting annat. Hon spenderar en stor del av sin tillvaro i en van där hon bor och förvarar allt hon äger och vi får följa hennes resa runt det amerikanska höglandet i väst medan hon erbjuder sin unika syn på löpning och amerikansk vildmark. 

 

Year:  2015
Country:  USA
Duration:  45 Mins
Director:  Joel Wolpert
Producer:  Joel Wolpert
Production Company:  Wolpertinger


Instagram Background - White.png

Operation Moffat har inspirerats av Storbritanniens första stora kvinnliga bergsguide, Gwen Moffat och erbjuder en unik inblick i ett liv som färgats av sökandet efter någonting mer än en stillsam vardag. Regissörerna Claire Carter och Jen Randall porträtterar Gwens kärlek till det brittiska landskapet genom att löpa, klättra och simma sig igenom det och erbjuder adrenalinpumpande actionscener, smärtsamt vackra landskapssekvenser och djupgående intervjuer med den numera 91-åriga Gwen och hennes smittsamma entusiasm för ett liv som präglats av äventyr.

 

Year:  2015
Country:  United Kingdom
Duration:  20 Mins
Director:  Jen Randall Claire Carter
Producer:  Alex Messenger
Production Company:  Light Shed Pictures


Instagram Background - White.png

National Geographic-upptäckaren och äventyraren Wasfia Nazreen klättrar inte bara för adrenalinet och spänningen; hon klättrar för något större. Som första bangladeshi att övervinna the Seven Summits har Wasfia gjort det till hennes livsuppgift att göra det för någonting annat än för sig själv - hon gör det för alla kvinnor i Bangladesh. Dokumentären som är filmad helt och hållet med en iPhone 6S, är ett rörande porträtt som tar oss med från djupet av Wasfias utmaningar upp på några av världens högsta bergstoppar, samtidigt som den utforskar vad det innebär att ta sig an det okända.

 

Year:  2016
Country:  United States
Duration:  20 Mins
Director:  Sean Kusanagi
Producer:  Wasfia Nazreen, Hayley Pappas, Kelly Kandle
Production Company: Ryot films


Instagram Background - White.png

Keeper of the Mountains är ett levande porträtt av Elisabeth Hawley och hennes avgörande och osannolika roll under Himalayas guldålder. Hon utmanade dåtidens traditionella könsroller och beslutade att bosätta sig ensam i Katmandu år 1960, där hon blivit välkänd för att leva livet på sina egna villkor. Hawley som nu är 91 år och forna journalist sitter på världens största och mest eftertraktade arkiv av Himalayas bergsexpeditioner och hennes arbete är hyllat av nyhetsorganisationer och skrifter runt hela jorden - detta trots att hon själv aldrig bestigit ett berg. Filmen är en impressionistisk tolkning av Hawleys liv och den utmaning det innebär att underhålla det stora arkivet samt hennes självständighet medan hon ständigt måste möta sin stigande ålder.

 

Year:  2013
Country:  United States
Duration:  20 Mins
Director:  Allison Otto
Producer:  Allison Otto